Werkzaamheden
Cees Helder Academie
De Cees Helder Academie is een samenwerkingsverband van ROC Mondriaan, ROC Zadkine en Albeda College. Het doel van de opleiding ‘Gastronomisch ondernemer’ is de kandidaat uit te rusten met alle benodigde kennis en vaardigheden om succesvol een eigen gastronomische onderneming te starten. De visie van oprichter Cees Helder staat centraal.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Les Patrons Cuisiniers
Cees Helder is voorzitter van Les Patrons Cuisiniers. Dit is een culinair samenwerkingsverband en een vriendenclub. De leden streven naar vakmanschap, culinaire creativiteit en een constante kwaliteit. Slechts na zich vakinhoudelijk bewezen te hebben, kan een eigenaar-kok tot deze uiterst exclusieve culinaire topclub toetreden.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ambassadeur Scotch Beef
Cees Helder is voorzitter van het Gilde van Nederlandse meesterkoks. Dit is een onafhankelijke vereniging van professionele koks die de hoogste graad van vakbekwaamheid binnen hun ambacht hebben behaald. Het doel van het Gilde is het overdragen van kennis en kunde aan de volgende generaties vakgenoten en het culinaire gedrag in Nederland op het hoogst mogelijke peil te houden.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cas Spijkers Academie
Culinair toponderwijs voor toptalenten die al werkzaam zijn in één van de betere restaurants en in de toekomst de top willen bereiken. Sinds het overlijden van Cas Spijkers heeft Cees Helder de taken van Cas Spijkers overgenomen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wereldmuseum Rotterdam
Cees Helder gaf in het restaurant van het Wereldmuseum Rotterdam culinaire adviezen. Zij presenteren nu een kaart met verfijnde gerechten, geïnspireerd op de moderne, mediterrane keuken. Bij de bereiding van de gerechten wordt zoveel mogelijk met biologische ingrediënten gewerkt.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Miele Inspirience Centre Vianen
Het Miele Culinary Institute is hét instituut voor koken, proeven en eten beleven. Cees Helder demonstreert er in inspirerende kookworkshops specifieke bereidingstechnieken voor de door hem persoonlijk samengestelde receptuur.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) Meesterkok
SVH stimuleert de professionaliteit en kwaliteit van iedereen die leert, werkt of onderneemt in de horeca. Cees Helder is SVH Meesterkok en lid van de Plaatselijke Commisie Meesterproef van het SVH.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maison van den Boer
Maison van den Boer is onderdeel van de Van den Boer Groep. Zij zijn actief op het gebied van partycatering, evenementenorganisatie, schoolcatering en ze hebben een traiteurswinkel in Amsterdam. Cees Helder treedt op als gastkok voor grotere, exclusieve gezelschappen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Palazzo
Natuurlijk kon ook een culinaire comeback niet uitblijven. Met Cees’ aanstelling als chef bij het nieuwe Palazzo Rotterdam is deze nu een feit. Voor Palazzo heeft Cees een fantastisch viergangenmenu samengesteld, dat hij met zijn keukenbrigade eigenhandig gaat verzorgen. Samen met de wervelende, drieënhalf uur durende show vormen Cees’ culinaire hoogstandjes de hoofdingrediënten van een weergaloze avond uit.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nick & Delano
Voor Nick & Delano adviseert Cees Helder in dinermaaltijden. Een maaltijd op topniveau zet u binnen enkele minuten op tafel. Met keuzes uit vlees, vis, gevogelte, wild, groenten, meelspijzen, aardappelproducten, sauzen en soepen. Doordat de maaltijdcomponenten in éénpersoons porties worden aangeboden, kan iedereen precies die maaltijd samenstellen, die hij of zij wenst. Uw disgenoot kan bijvoorbeeld voor vis kiezen, terwijl u geniet van een mooie wildschotel.
|